Публикации · Разни · Теория на връзките

ЛГБТИ – още ли са неразбрани и отритнати?

LGBT-psychologist-blagoevgrad-sofiaЛГБТИ е абревиатура, с която биват означавани хората с различна сексуална ориентация, различно виждане за себе си или невписващи се в „общоприетите норми“. (Лесбийки, Гейове, Бисексуални, Транссексуални, Интерсексуални).

За обществото в България, тези хора все още са странни, неприети, отхвърлени, че дори „побъркани“ и масово те не са възприети добре като приятели, колеги, партньори. Това сериозно се отразява на психическото състояние на тези хора и те от една страна стават по-самотни и изолирани, от друга се стараят да се докажат на 100%, че са също толкова кадърни за всяка професия, както един средностатистически хетеросексуален човек.

Има цял речник с термини свързани с живота на тази група хора, но това не е основното. Най-напред е важно да се разбере, че тези хора са нормални, просто възприемат себе си различно или имат по-различно виждане относно обектите на техните сексуални фантазии, затова въпроси от сорта на: „Ама ти как разбра?“ или „Кога реши, че ще си така?“, са изключително безмислени, а и малко дразнещи за тях. То е като да попиташ някого „Как разбираш дали си от бялата раса или не?“ – ами просто го знае.

ЛГБТИ-хората, обикновено, имат най-сериозен проблем с приемането в собственото им семейство, където се смята, че „ще им мине като пораснат“. Но това не  болестно състояние, а вътрешно усещане, вид инстинкт. Тези хора ежедневно и многократно са се опитвали да се борят със самите себе си, защото са знаели, че няма да им бъде лесно ако си признаят истината. Въпреки всичко те накрая разкриват себе си и в много случаи, това им коства големи жертви.

ЛГБТИ – хората страдат най-вече от невежеството на околните и това руши вътрешното им психично равновесие.

Ако и вашето психично равновесие е нарушено – потърсете ме. Аз съм насреща да ви подам ръка.

Повече и по-пълна информация по темата може да намерите на следния сайт:

http://www.rainbowproject.eu/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s