Паник атаки/ panic attacks · Публикации · Разни

10-стъпкова програма за справяне с паник атаки

panic-attacks-d-r-bezinska-psiholog

Паническите атаки (паник атаки)

са бичът на съвремието ни. Те засягат все повече и все по-млади хора и това сериозно пречи на ежедневието им. Често тези хора спират да излизат, затварят се и започват да се притесняват за състоянието си. Всяка крачка извън дома е свързана с високи нива на тревожност и стрес, които се отразяват неблагоприятно не само психически, но и физически на страдащия. При различните хора паник атаките могат да имат различни проявления, но има общи белези, по които се разпознават и те са еднакви за всички.

Какво се случва при паник атака и как да разберете дали вие сте получили такава?

  • Чувство на стягане в гърдите (както при сърдечен удар)
  • Силно чувство на страх
  • Усещане за безсилие
  • Чувството, че всичко свършва (чувство, че ще умрете)
  • Усещане на силно сърцебиене (учестен пулс)
  • Задух

Това са общите симптоми между всички хора с паник атаки. От тук нататък може да има други допълнителни, придружаващи, симптоми, които да бъдат индивидуални за всеки. Има хора, които получават схващания в различни части на тялото, има хора със световъртеж и още други проявления, които са строго индивидуални и до голяма степен зависят от психичното предразположение на човека.

Симптомите звучат ли ви познато? Може би е време да се погрижите за себе си с 10-стъпковата програма за справяне с паник атаките. Ето какво съдържа тя:

Какво представлява 10-стъпковата програма?

Тази програма съдържа комбинация от специално разработени техники за осъзнаване, овладяване и справяне с паник атаките:

– беседи за дефиниране на основните причинители на паник атаки

– хипнотични похвати за контрол над усещанията

– шуслерови соли за подобряване на функциите на организма

– самостоятелна работа за овладяване на изненадващи паник атаки по всяко време

– персонализирани сесии и техники за трайно справяне с паник атаките.

10-стъпковата програма повлиява паник атаките в рамките на 10 терапевтични сесии и в голям процент от случаите помага за пълното преодоляване на този сериозен проблем. Основен елемент в програмата е и желанието на човека да се справи с проблема, защото се залага и на самостоятелната работа – изпълняване на поставени задачи за вкъщи.

Какво е мястото на шуслеровите соли?

С течение на времето и работата с хора, установих, че съществена роля в лечението играе и набавянето на необходими за тялото важни елементи. След като изучих в пълнота шуслеровите соли и се запознах с тяхното приложение, намерих липсващата част в терапията за справяне с проблема „паническо разстройство“. Набавянето на необходимите соли в тялото благоприятства по-бързото и ефективно справяне с проблема, затова една от консултациите преминава в установяване на най-наболелите физически проблеми. Установява се адекватната за клиента комбинация от соли за пиене и мазила, с която да се набави липсващото на организма.

Паник атаките са своеобразен вик за помощ и внимание, затова много малко хора успяват да се справят сами с този проблем. Терапевтът е важната липсваща част в пъзела.

Искате ли да си върнете спокойствието? Доверете ми се и заедно ще направим 10-те стъпки към справяне с вашите паник атаки. (Психолог – София и Благоевград).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s