Публикации · Разни

6 ползи от ПОЗИТИВНОТО мислене

positive-thinkingМного често чуваме в ежедневието си, че трябва да мислим позитивно, за да се чувстваме добре, но понякога трудно намираме сили да го правим. Затова е хубаво да се заобиколим с неща, които ни носят позитивна нагласа и хубави спомени. Така по-лесно ще се връщаме към позитивното мислене. А какво точно ни носи позитивното мислене?

  1. Добро настроение – всяка хубава мисъл ни оправя настроението независимо какво ни се е случило, а не бива да забравяме, че останалите предпочитат да общуват с усмихнати и позитивни хора, а не с такива, които да ги натоварват.
  2. Планове за бъдещето – никой не планира и не си поставя бъдещи цели, когато не се чувства добре или е ядосан. Тези неща се случват само тогава, когато човек се чувства добре и е позитивно настроен.
  3. Влюбването – човек се влюбва и открива хубавото у хората тогава, когато е настроен и предразположен към търсене на позитивното, а това се случва само ако мислим позитивно.
  4. Новите идеи – никоя нова идея не се е родила в момент, когато някой е мислил негативно. Дори най-тежката ситуация е повод за извеждане на позитивните поуки и търсене на начин за решение, което води до нови идеи.
  5. Намирането на правилните хора – винаги, когато имаме нужда да разрешим даден проблем, ако вярваме, че той ще се разреши, то накрая се намират правилните хора и се случват правилните събития и проблемът се разрешава. Ако мислим негативно, то ние вместо да мислим за решението, затъваме още повече в проблема.
  6. Сбъдване на мечтите – човек сбъдва мечтите си само ако мечтае, а мечтае само в моменти, когато мисли позитивно и е положително настроен. Негативните мисли не водят със себе си мечти, още по-малко сбъдването им.

Изводът е, че трябва да се мисли позитивно, за да просперираме. По този повод ви предлагам и продуктът – Кутийка “Positivity”, която представлява 1 брой ръчно изработена кукла (момче или момиче по избор) с полускъпоценен камък Оникс  (камък на късмета) и 1 брой от „Малката позитивна книжка на д-р Безинска – Шеинкова“ пълна с практики вдъхновени от позитивната психология – цена 25 лв.

За повече информация и за връзка с мен: 0877996329

book

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s