Публикации · Теория на връзките

7 златни правила при вземането на решение за раздяла

alimony-annulment-broken-trust-39483Не е лесно да се вземе решение за раздяла, особено ако връзката е била наистина сериозна. Обикновено винаги има драми, вътрешно противоречие, много сълзи и безкрайни разговори с приятели на тема „да скъсаме или не“. Но тук ви представям  7 правила, които ако спазвате, няма как да се чувствате виновни впоследствие за каквото и да било!

  1. Щом го обмисляш, значи нещо не е наред! – ако всичко вървеше по мед и масло, нямаше да се налага да обмисляте дали да се разделите или не. Дайте си сметка в кой момент се появи първото съмнение и защо?
  2. По-добре се чувстваш в компанията на всички останали, но не и на половинката! – това е сигурен сигнал, че нещо във връзката ви не върви и е време да се вземе някакво решение!
  3. Разговорите с приятелите ти са основно на тема дали да се разделите с половинката или не! – щом се стигне до това, то със сигурност у вас назрява сериозното желание да се разделите, но търсите емоционалната подкрепа на приятелите си по повод вече взетото решение (ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ, НО НЕ СМЕЕТЕ ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ!)
  4. Не се разделяй с един/една заради друг/а! – ако ви е дотегнало от половинката Ви, то може да се разделите, но да се разделите с него/нея, защото сте се влюбили в друг/а не е желателно. След месец на новият индивид може да му стане скучно с вас и да ви зареже и тогава какво? Пак ли ще припкате при бившият/ата? Раздялата се прави заради нещо, което в двойката не е наред, а не заради трети лица!
  5. Слушай сърцето, а не разума си! – често се случва да се двоумим дали да направим крачка в посока раздяла и разумът ни ни дава хиляди доводи да не направим нещо, но усещането, за това дали сте щастливи или не, би трябвало да е водещата светлина по пътя към окончателното решение!
  6. Плюсове и минуси – обмислете добре какво печелите и какво губите при раздялата. Сложете нещата на кантара и на където натежат везните – това решение вземете.
  7. Съветниците трябва да са обективни! – винаги се допитваме до някого, когато ни предстоят важни решения в живота, но е важно правилно да изберем до кого. Питайки приятелите си, те винаги ще кажат, че ще ни подкрепят и ще опитат да са съпричастни с нас и дори да ни дадат съвет, но това не е особено обективно мнение. Те са пристрастни и ги е грижа за вас, но не е сигурно, че така настина ви помагат и като вземете решение – то ваше ли ще бъде или тяхно?

Затова най-добре е в тези случаи да се обърнете към специалист– психолог! Моята работа включва и това – НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА МИ СЕ ОБАДИТЕ!

Д-р Десислава Безинска-Шеинкова – 0877996329 – психолог

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s