Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките – Част 16 – Разговорите за бивши гаджета…

Всеки е бил в ситуацията настоящето гадже да се сърди заради това, че сте говорили за някое предишно. Обикновено се приключва със скандал, някой разплакан, друг обиден и разни други такива неприятни случки. Всъщност има начин да предотвратите или намалите последствията след подобен разговор.

Най-напред – в самото начало на връзката – седнете и поговорете на тема предишни. Уточнете, че всеки има история и винаги е имало някой преди настоящия човек и неизменно всеки пази спомени. Въпросът е да се разбере, че след като е в графа бивши, очевидно, с този човек не ви е било добре. Така и двамата партньори ще приемат идеята, че без бивши няма как, но те са в миналото с причина, а в настоящето сте заедно и само това има значение.

Друго важно нещо е никога да не сравнявате. Няма значение предишното ви гадже колко добро е било в секса, в готвенето или в обзавеждането – никога не сравнявайте уменията на настоящия партньор с тези на предишния, независимо за коя област на живота става дума.

Честа грешка е и навлизането в детайли. Ако се налага да разкажете история, в която присъства предишно гадже, разкажете я мимоходом и без много подробности. Навлизането в детайли показва, че вие все още се вълнувате от случилото се и може да се разчете от партньора като незатихнал интерес към бившия/ата.

Скритата информация също е пагубна за връзките. По-добре седнете в началото на връзката, разкажете си цялата история и посочете действащите лица в нея, без да пропускате важни подробности, независимо дали смятате, че те трябва да останат скрити. Повярвайте нищо не остава скрито! Винаги ще се намери доброжелател, който да разкаже на партньора ви точно това, което не трябва. По-добре стартирайте със свалени карти на масата, защото в началото на връзката тези неща се приемат по-лесно, иначе рискувате в най-хубавия момент всичко да рухне.

Последно по темата ще отбележа, че контакта с бившите е нещото, което най-вече побърква партньора. Чуването или писането от време на време за вас може да не значи нищо, но половинката ви умира от яд и ревност всеки път. Затова или избягвайте всякакъв контакт или го правете достатъчно дискретно и без да се хвалите на никого за разговорите, които сте водили.

В крайна сметка изводът е, че винаги може да се заформи скандал от всичко, но ако спазите нещата по-горе, последиците може да са по-малки.img_20161009_172550

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s