Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките- ЧАСТ 9 – НЕ ЧАКАЙТЕ ЗА ДА НЕ ГО/Я ИЗПУСНЕТЕ!

Случвало ли ви се е да сте погълнат от един човек и наистина да го харесвате и да искате да сте с него, но все да не намирате подходящ момент или подходящи думи да му го кажете. Ето ви новина – никога няма подходящо време и думи за това. Ако не вярвате помислете колко време е минало от първия миг, в който сте осъзнали, че наистина харесвате този човек.

Най-често оправданията, за да не предприемете действия за сближаване с даден човек са от сорта на:

  • Не искам да го/я губя като приятел, а не знам как ще реагира ако призная чувствата си.

Или още по-баналното:

  • Ами ако не ме харесва?

Или:

  • Не зная дали няма да се уплаши!

Първо на първо, ако държите да сте приятели, то още в момента, в който усетите и бегла нотка на чувства е редно да ги погребете, в противен случай или трябва да действате или да страдате. Другото, което е по-важно е, че обикновено чувства не се появяват само у единия. Особено ако се познавате отдавна, то най-вероятно и другият има същите терзания като вас, но по същите глупави причини не смее да си признае и чака тази крачка от вас. Та затова, аз бих действала направо. Отивате при него/нея и казвате, каквото чувствате. Казвате го сега и веднага, в момента, в който са се появили чувствата, защото в противен случай може да не намерите подходящ момент и думи никога.

Колко пъти сме били свидетели на постановката „Аз го/я харесвам отдавна, но нямах смелост да призная и сега е с друг/а“. Искате ли да сте в тази ситуация? Ако не, то действайте. Защото, най-често, се случва именно това. Единият от двамата се уморява да чака другия да си признае и се хваща с някого, уж да си запълва времето, пък накрая се женят и вие се чудите кое се обърка. Обърка се това, че е имало пълна липса на навременни действия.

Ако ви се удаде възможност да бъдете с даден човек, защо трябва да я пропилявате, заради безпочвени страхове? От къде знаете, че срещу вас не стои бъдещият ви брачен партньор и че няма да остареете заедно? В крайна сметка не е нужно всички връзки да завършват катастрофално и може не просто да си запазите приятелството, но и да го издигнете на още по-висше ниво в духовен аспект. Бъдете тук и сега и грабвайте всеки момент, защото не се знае дали утре вече няма да е късно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s