Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките – ЧАСТ 8 – КЪДЕ ДА БЪДЕ ПЪРВАТА СРЕЩА?

И така, предполагаме, че запознанството е минало, все някак, и идва време за истинската първа среща. Кое място е най-подходящо за първа среща?

Обикновено този въпрос терзае и двата пола. Най-често мъжете вземат решение еднолично, но е в ръцете на жената да се съгласи или откаже мястото, така че и двата пола трябва добре да помислят по въпроса.

Моята препоръка – не се правете на човек, какъвто не сте. Ако сте средностатистически любител/ка на традиционната българска кухня, то не е подходящо да отидете в някое скъпарско заведение, защото има сериозна опасност да се изложите или да не хапнете нищо от менюто (да не говорим, че и стомахът ви може да не понесе новостите). А и веднага се усеща фалшивото и нищо чудно да отблъснете половинката си. Същото важи и за хората, които са свикнали с лукса и скъпото. Ако решите да заведете половинката в по-нисък от обичайния ви клас заведение, има опасност да се представите в светлината на претенциозен/на или капризен/на. Затова ако предложеното място не е по вкуса ви – просто го променете. Съмнявам се партньорът ви да има нещо против, а и ще си отдъхне от тежката задача на избора. Естествено, трябва да го направите деликатно, за да не обидите другия.

Подбирайте мястото така, че да се чувствате в свои води, но не да се изсипят всичките ви приятели и да стане махленска сбирка, а просто да се чувствате спокойни. Ако сте любители на спорта и разходките, дори приятна разходка в парка би била подходяща, а в последствие да решите заедно на къде да продължите. Така ще имате и възможност да си поговорите на спокойствие.

Мястото изберете според своите предпочитания, а не според желанието си да се представите в най-добра светлина, защото може да загубите. Едно е сигурно – никога не играйте – фалшивото се усеща. Решите ли да се правите, на каквито не сте, то бъдете сигурни, че човекът ще го усети и бързо ще загуби интерес към вас, а точно това не бива да се случва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s