Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките – ЧАСТ 6 – ДЕФИНИЦИЯ ЗА „ВРЪЗКА“

080209212950

Да приемем, че сте се запознали с някого, излизате няколко пъти и следва поредна среща. В един момент у вас изниква въпросът дали това е връзка и кога точно, можете да говорите за човека отсреща като за „гаджето ми“
или за „моят/а“.

В повечето случаи, двамата не застават един срещу друг да се питат:“Ние сега гаджета ли сме?“, най-малкото, защото звучи като реплика на петгодишно дете към негово другарче в детската градина. Но всъщност в главите на хората, въвлечени в една връзка, в началото се върти именно този въпрос. Как да избегнете задаването му и да не звучите по детски?

Точна дефиниция за връзка няма и най-вероятно няма да се намери. Но определено е добре да седнете с въпросния обект на желанията ви и да проведете един кратък, но разяснителен разговор за отношенията ви. За да е ясно, че и двете страни имат еднакви намерения, а не да се окаже, че на единия от партньорите просто му е приятна компанията, но не желае да се чувства обвързан и да влиза във връзка. Подобен разговор е най-добре да бъде проведен насаме, без никой да ви безпокои, но не е желателно да звучи и твърде сериозно. Може би е най-добре да се започне с реплика от сорта на:

  • Искам да те питам, може ли вече официално да дразня необвързаните си приятели, че си имам гадже и да им се фукам с теб?

Също може нещо от сорта на:

  • Дали е вече време официално да те тагна като мое гадже във фейса?

По този начин зададен въпросът постига няколко неща: а) питате дали човека отсреща иска да се обвърже с вас; б)ласкаете го като му правите лек, скрит комплимент; в)по реакцията разбирате дали е готов/а да обяви връзката си на всеослушание (така може да разберете и дали не крие нещо); г) разбирате дали иска наистина да е част от живота ви, като го/я представите на обкръжаващите ви хора. По много начини можете да попитате отсрещната страна за намеренията й, но най-важното е въпросът да ви даде ясен отговор на колебанията, но да звучи леко шеговито. Никой не обича прекалено сериозните разговори и ако подходите с наистина сериозен тон, то може да предизвикате ефект, обратен на очаквания.

Но веднъж получили положителен отговор, то със сигурност можете да смятате, че имате връзка. Независимо колко странна е тя. Трябва да знаете също, че две връзки никога и по нищо не си приличат. На околните може дори да не им изглежда като връзка, но щом вие и партньорът ви се чувствате обвързани и добре един с друг, то тогава какво ви интересува какво мислят околните. Щом и двете страни знаят и са съгласни, значи връзка има и можете да се чувствате обвързани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s