Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките – ЧАСТ 5 – ДИСКОТЕЧНИТЕ ЗАПОЗНАНСТВА

Позната ви е ситуацията, в която отивате на дискотека, на бар или на механа, пийвате танцувате и се запознавате със страхотен човек. Танцувате едно известно време, нещата се разгорещяват, тръгвате си. Сядате в някое кафе или отивате на гости у някого, прекарвате си страхотно и се разделяте по живо по здраво. Сменили сте си телефоните, по някое време, и си мислите, че всичко е страхотно. Самите вие познавате поне 2 семейства, които са се запознали по този начин и са стигнали до сватба. И си прекарвате деня летейки от щастие, защото смятате, че сте срещнали един нормален и читав човек.

Не че искам да ви разочаровам, но може и сериозно да бъркате. Обикновено това се осъзнава, когато човекът не си вдига телефона, не звъни, не пише и не отговаря на хилядата съобщения, които сте му писали. И вие пак се чудите какво се случва и какво объркахте.

Проблемът е, че няма проблем. Вие нищо не сте объркали по отношение на човека, а сте се объркали по отношение на ситуацията. Замислете се реално дали той/тя си е търсил/а сериозен партньор за дългогодишна връзка в дискотеката или просто се намира там, за да се отпусне и да се позабавлява. Да, вярно е, че има много двойки, които са се събрали след подобна нощ, но те по принцип са изключение от правилото, а не самото правило. В този случай вашият подход е грешен. Вие не бива веднага да решавате, че това е брачният ви партньор до живот и след това да се чудите къде сте сбъркали. Просто в момента, в който осъзнаете, че прекалено много сте се прехласнали си сложете спирачка. Това все пак е една нощ. В тази нощ всичко може да изглежда приказно и невероятно, но на другия ден приказката може и да свърши. Добре е да подхождате всеки път с доза недоверие към всяко подобно запознанство. По този начин ако не сте вложили нищо, то вие нямате какво да губите и така, когато на следващия ден се обадите и не ви вдигнат след втория опит за връзка, то ще сте на ясно, че всичко си е било за вечерта и няма вече да се повтори. Това ще ви спести, нерви, размисли, болки, терзания и вътрешни противоречия и просто ще продължите напред и ще се забавлявате.

Винаги съществува и вариант, в който отсрещната страна също си е прекарала изумително и иска да продължи да се вижда с вас и нещата може да се задълбочат. Но не бива да забравяте, че това е изключение. Спестете си малко негативни емоции и просто следващият път, когато отивате на дискотека, отидете с едничката идея да се забавлявате, а не да търсите сродната си душа. А ако вземете, че случайно я намерите – приемете го като бонус към приятното прекарване. J

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s