Публикации · Теория на връзките

Теория на връзките– Част 3 – Никой не ме харесва!

Най-често срещаният проблем при хората, които са самотни и не могат да си намерят половинка, е ниското самочувствие и ниската самооценка, които рядко отговарят на истината. В много случаи, както и в предна статия споменах, от продължителното време на самота, човек започва да смята, че никой не го харесва и никога няма да намери другар в живота.

  • Как да те харесвам като сам не се харесваш?

Този въпрос винаги трябва да изниква в съзнанието ви, когато решите, че ще останете стара мома или стар ерген, защото още не можете да си намерите гадже. Бъдете честни пред себе си и си признайте:

  • Бихте ли излезли с човек, който сам не се харесва?

Ако сте казали „ДА“, значи не просто лъжете, а се самозалъгвате, което е още по-страшно. Човек трябва да се харесва, независимо от всичките си недостатъци. И аз имам крив зъб и няколко излишни килограма, но като застана пред огледалото всеки път си повтарям колко съм прекрасна и невероятна и колко се харесвам. Ако искам да ме харесват околните, то аз трябва да демонстрирам, че се харесвам.

Това трябва да направите и вие. Не го приемайте като съвет, защото съветите само вредят, а го приемете като насока. Опитайте да застанете пред огледалото у дома, да се огледате и с чисто съзнание да си кажете: „Аз съм красив/а и харесвам онова, което виждам в огледалото!“. След това вдигнете гордо глава, изпънете рамене и се разходете пред огледалото все едно сте на модно ревю. Отделяйте всеки ден по 5 минути да се облечете и нагласите така, както смятате, че изглеждате добре, след което заставайте пред огледалото и уверявайте себе си, че сте прекрасни и невероятни. Правете си комплименти и недейте да скромничите. Харесвайте себе си, външността си, вътрешното си аз и бъдете сигурни, че скоро ще проличи, че се харесвате и околните също ще започнат да ви харесват. В началото дори ще се чувствате странно, но след това просто ще свикнете.

Пиша тези редове изцяло от личния си опит. Затова можете да сте сигурни, че това е изпитан метод. Вие сте най-големият враг за самия себе си докато не започнете да се харесвате. Харесвайте се такива, каквито сте. Или променете онова, което не харесвате и започнете да се харесвате. Сложете токчета, купете си нова риза, сменете си рамките на очилата, поръчайте си лещи вместо очила и т.н. Има хиляди начини да коригирате онова, което не харесвате. Не го отлагайте ако се касае за нещо малко като очила например. Не е болка за умиране ако имате някакъв недостатък. Превърнете го в ефект или отличителен белег. Харесайте го и дори го подчертайте и ще видите, че и другите може да го намерят за сладък. Едно криво зъбче с лъщящо лепнато камъче на него става идеалното отличително и изцяло ваше нещо, което да привлича околните. Бенка  на лицето – слагате черен молив върху нея, за да я засилите и Мерилин Монро оживява. Приемете се такива, каквито сте! Вие сте уникални и красиви по свой собствен начин! Не са всички класически красавци/красавици. И по-добре. Иначе щеше да е скучно и еднообразно. „Аз съм красив/а и много се харесвам“ трябва да бъде ваша мантра докато си повярвате и започнете да се държите като красиви хора. Не се крийте зад маски! Вие сте такива, каквито сте и затова сте прекрасни! Ако сами се харесате, ще ви харесат и околните.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100
VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s