Публикации · Теория на връзките

Гаджелогия – или изкуството да си хванеш гадже

 

Започвайки този проект, трябва да бъде уточнено, че това не е поредица от някакви практически пет съвета, които накрая ще се окаже, че си знаете и все едно нищо не е направено. Това ще бъде поредица от насоки, предупреждения и реални ситуации, които да ви предпазят от колосални грешки, когато си търсите гадже или се опитвате да задържите такова. Поредицата няма да бъде само за жени (както обикновено се прави), а ще бъде насочена и към двата пола. Освен това, таргетът на поредицата не е само тийнейджъри, а хора от различна възраст, които са изправени пред проблема със самотата. Поредицата ще бъде разделена на части и всяка част ще представлява отделна насока или ситуация.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100
VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Част 1 – Сам/а съм! Къде да си търся половинка?

Когато хората са сами, стават лесно податливи на депресивни мисли и състояния, и най-често самооценката им започва да се занижава, започват да гледат на себе си като на непривлекателни за останалите и са склонни да се самообвиняват за самотата си. При някои хора, периодът на самота, който води до подобни изводи е много кратък, но при други може да е по-продължителен и в началото да не усещат това състояние. Когато, в крайна сметка, този момент настъпи, човек се затваря, спира да излиза и започва да си търси половинка в интернет или пък започва да излиза прекалено много и да се хваща, с когото и да е, с едничката цел да не усеща самота и да се почувства отново желан. И двата подхода са грешни.

Най-напред е важно да знаете, че мястото не е от значение! От опит знам, че и при очния лекар може да си намерите сродна душа. Докато седите в тъмната стаичка и чакате 40 минути да ви подействат капките за разширяване на зениците и си скучаете, в един момент влиза още някой и захващате разговор. Оказва се, че без даже да сте се виждали, си пасвате на приказки и си допадате по интереси. Вземате си фейсбуците (защото е лудост да запомниш телефон, но името се помни лесно) и след няколко дни се оказвате хванати за ръка и много влюбени. Звучи ви невероятно? Да, но е факт. Истинска история, от истински живот.  Дадох я като пример, за да илюстрирам идеята, че не е важно къде ще търсите Човека, а как ще подходите към търсенето.

Ако влезете в сайт за запознанства, качите си най-красивата снимка от бала и си търсите партньор, чиято визия да се доближава до тази на фотомодел, а интелекта му да е като на Айнщайн (което не е невъзможно, но е наистина рядко), то най-вероятно ще сте сами още дълго време. За всеки е ясно, че в профилите си се опитваме да се представим като най-красивите и уникални хора, но истината е, че трябва да си дадем ясна сметка за реалността, а тя е: НЕ СМЕ ИДЕАЛНИ! Нито аз, нито вие, нито Вин Дизел или Анджелина Джоли!
Не търсете красотата, а търсете различното. Тогава мястото няма да има значение. Дайте шанс на хората с не толкова красива външност да ви покажат колко красив може да е човек отвътре. Разбира се, не ви казвам да се откажете от идеала си за половинка, но ви давам насока, че и с 3 килограма повече или с леко криви зъби и очила, човекът пак може да се окаже правилен. Почти всичко във външния вид е поправимо, особено при наличието на стимул (какъвто е връзката). Перфектното тяло, рядко върви с перфектен характер и в повечето случаи се оказва голяма грешка или разочарование, защото най-често перфектната визия е образът на перфектния егоизъм. А връзките не търпят егоизъм. Любовта е за две същества, а не за самовлюбено и егоцентрично създание, което да бъде обожавано от околните.

Сега, след като уточнихме какво търсим, може да се върнем на това – къде да го търсим. И в дискотеката, и в интернет, и в библиотеката и т.н. Търсете навсякъде. Любовта трябва да бъде търсена и намирана на необичайни места. Просто ние често си затваряме очите за нея и не я виждаме. Отворете широко очите и сърцето си и търсете малките знаци, които околните ви пращат. Продавачката, в магазина, която редовно ви дава чантичка, без да ви я маркира, барманът, който ви украсява чашата с чадърче само на вас, без значение какво пиете или пък разносвачът на пица, който уж погрешка пак е звъннал и все пак докато се извинява, пита как се чувствате. Следете за знаците и ще намерите правилното място. В противен случай любовта, никога няма да ви намери!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s