Uncategorized

Бременност! Онова, което никой не Ви казва за: кремовете против стрии… Част 8

Всякакви специалисти съветват по телевизии, радиа и интернет, че е добре да се ползват кремове против стрии с едни бомбастични цени, които едва ли не, били вълшебни и щели да направят чудеса. И аз (барабар Петко с мъжете) се замъкнах в първата лицензирана и добре заредена аптека и проведох едночасов разговор с консултантката по козметиката за това коя фирма какъв крем предлага и кой ще бъде най-подходящ за мен. Изсипах една торба пари (пуста женска суета), за да може след като родя да нямам стрии и си накупих един куп помади. Крем предотвратяващ стриите по гърдите, специално разработен за бременни с не знам какви обогатяващи масла, крем предотвратяващ стрии по корема и той много специален, крем за краката, за бедрата, за ръцете… Едва си занесох до вкъщи нещата. И като се почна едно мазане, едно редуване и едни ми ти графици – кога от кой крем и по колко – лудница. След има няма месец по цялото ми тяло се появиха ситни пъпчици, които не минаваха. В началото мислех, че може да е от студено, от вода или храна, но след като една седмица не минаха отидох на кожен лекар. Нямаше сърбежи, но бяха неприятни. Лекарката ме гледа едно известно време и тя в недоумение що за стока са тези пъпчици и ме попита дали се мажа с нещо. Като взех да й изреждам всичко на жената щеше да й прилошее. Изслуша ме внимателно и накрая ми каза:
– Няма нищо притеснително, единственият проблем си ти. Трябва да спреш да се мажеш с тези кремове, защото си прехидратирала кожата си и тя е реагирала с лек обрив.
След моя въпрос вършат ли някаква работа все пак тези кремове, тя ме погледна и каза, че единственото, което правят е да пълнят нечии джобове. Няма начин да се предпази човек от стрии ако е предразположен към тях. Взех си нещата и се прибрах. Събрах в една торба всички глупости, които бях накупила и заминаха в коша. Сега след раждането стрии имам само по гърдите и то най-вероятно, защото кърмих. Никъде другаде по тялото. Но разбрах, че и да се бях мазала с един тон неща до края на бременността положението пак щеше да е същото. Моят съвет е – изхвърлете кремовете. Хранете се правилно и поддържайте добра хигиена, а останалото е природа.

Ако имате нужда да поговорите с някого, да споделите проблемите си, да поискате съвет или просто да си направите консултация, но нямате време за ходене по кабинети – предлагам професионални онлайн психологически консултации. Можете да се свържете с мен на координатите в страницата „За мен“.

Един коментар към “Бременност! Онова, което никой не Ви казва за: кремовете против стрии… Част 8

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s